Over Proof

Proof is opgericht in 2010 door drie broers in Idaho, maar de geschiedenis gaat terug tot 1954 toen  grootvader Bud Dame een houtzagerij begon. De drie broers groeide in het familiebedrijf op en waren altijd actief in het buiten leven in Idaho. Het idee om het merk te starten kwam in 2010 toen oprichter Brooks Dame een ski stok uit Bamboe ontworpen had in zijn garage. Het idee bleek een fiasco, maar de basis was gelegd en dit was de geboorte van het merk Proof. 

Het jaar daaropvolgend met het idee om een consumenten product te maken van Hout zagen de eerste prototypes van zonnebrillen het licht. Met een gewone baan overdag wist Brooks Dame het merk op te bouwen vanuit zijn garage met niks meer dan een laptop en een rek met zonnebrillen. Tanner Dame en Taylor Dame gingen met de zonnebrillen naar hun eerste beurs, een dag nadat de website gepubliceerd was, de reacties waren overweldigend en overtroffen alle verwachtingen. 

Sindsdien is het bedrijf in korte tijd uitgegroeid van een idee in een garage ergens in Idaho tot een wereld onderneming. Proof heeft deze groei weten voort te zetten mede dankzij de vraag naar duurzame producten en blijft tot op de dag van vandaag de Pionier in duurzame brillen. 

Proof heeft de opvatting dat elk mens een wereldburger is en heeft zich ook voorgenomen om goed te doen over de hele wereld. Het vogellogo vertegenwoordigt de filosofie "Iedereen heeft vleugels om te vliegen, sommigen hebben alleen wat hulp nodig" De inspanningen om anderen te willen helpen hebben mensen zowel lokaal als wereldwijd positief beïnvloed. 

Tegenwoordig is het hoofdkwartier van Proof gevestigd in Boise Idaho in de Verenigde Staten, Recentelijk is er een Flagship Store gerealiseerd en heeft Proof in meer dan twintig landen in de wereld een verkoop punt. Proof verlegt continu de grenzen in het produceren van duurzame consumenten producten.

De producten zijn allen vervaardigt uit duurzame materialen waaronder FSC - Gecertificeerd Hout, Acetaat op basis van Katoen en Gerecycled Aluminium. De drie principes van Proof zijn dan ook :  Heritage, Sustainability, and Giving Back

 

Tanner Dame
C.E.O.
Brooks Dame
Founder
Taylor Dame
Board Member