IF Social Impact Prize 2021

Posted on by Eelco de Vries

 

 

 

Op Dinsdag 12 Juli 2021 ontvingen wij het heugelijke nieuws een winnaar te zijn van de IF Social Impact Prize 2021. Even een stukje geschiedenis van IF World Design Guide, De missie van de IF Design Foundation is het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, cultuur, sociaal betrokkenheid, duurzaamheid en milieubewustzijn. De IF Design Foundation zal financiële steun verlenen aan geselecteerde onderwerp projecten en ook eigen projecten initiëren - vrij van commerciële druk en beperkingen. IF initieert projecten, conferenties en ondersteunt nieuwe initiatieven.
Daarnaast werkt de IF Design Foundation samen met andere design georiënteerde stichtingen en non-profit organisaties om de krachten te bundelen en gezamenlijke projecten te ontwikkelen en te realiseren. Resultaten van deze activiteiten worden regelmatig gedocumenteerd en gepubliceerd op de website van IF Design Foundation.

Social Impact Prize 2021

Een van de activiteiten is de Social Impact Prize waar men beoordeeld wat de impact van een project is op een bepaald deel van de wereld. Een jury van ruim 13 leden uit diverse landen zoals : Nederland, Spanje, China, Taiwan, Brazilië en Duitsland waren onder de indruk van het Peru Project van Proof Eyewear wat in een recent verleden gestart is. De toewijding en het sociaal bewuste bedrijfsbeleid van Proof Eyewear viel op en de inspanningen om mensen te helpen die het nodig hebben was een van de doorslaggevende factoren. 
 

Peru Project

Ons Peru Project wat in 2019 van start ging had als doel de locale bevolking in Peru te helpen waar een heel groot gedeelte onder de gestelde armoede grens leeft. Wij hebben daar lokaal diverse plekken bezocht waar we diverse klussen hebben uitgevoerd en in samenwerking met HELP International en Oogartsen Oogmetingen, kleine chirurgische ingrepen voor beter zicht uitgevoerd, Diverse Brillen gedoneerd en nog veel meer. Voor een overzicht wat we gedaan hebben neem een kijkje naar het project via deze link Ook vindt je daar ook meer informatie over eerder projecten die we in het verleden hebben gestart. 
 

Vandaag de dag

Helaas laat de huidige pandemie het niet toe om de veiligheid van onze werknemers en vrijwilligers te garanderen om een nieuw Project op te pakken. Maar we zitten niet stil en zijn een samenwerking aangegaan met Eden Reforestation waarmee we voor elk verkocht montuur vijf mangrove bomen planten in Afrika, zo proberen we ondanks de wereldwijde pandemie toch iets bij te dragen op plaatsen die vaak worden vergeten.
 
Wij zijn er trots op om onszelf wereldburgers te noemen en deze prijs is een erkenning dat we op de goede weg zijn, we zijn ons er van bewust dat de grootste fout die je kan maken is om te denken iemand anders doet het wel. Alle kleine beetjes helpen om iemands leven positief te beïnvloeden. Wij danken de IF Design Foundation voor de erkenning en we gaan door waar we mee begonnen zijn.

Posted under: Do Good, Proof Updates

Elk Verkocht Montuur Plant Vijf Bomen »