Elk Verkocht Montuur Plant Vijf Bomen

 (Tekst: Dixie Thompson)

Proof Geeft Terug

Even een kleine update...

In een poging om adaptief te zijn in de manieren waarop Proof teruggeeft, hebben we besloten dat terwijl we wachten tot internationaal reizen weer veilig is, we samenwerken met Eden Reforestation om vijf bomen te planten voor elk verkocht montuur.

Informatie over Eden Reforestation Projects:

Eden hanteert een holistische benadering van herbebossing en ecologisch herstel. Ze werken samen met dorpen die hun bos willen herstellen, en huren en trainen vervolgens de plaatselijke bevolking om nieuwe bomen te planten. De herbebossing verschaft de dorpelingen een vast inkomen dat hen helpt in het levensonderhoud van hun families te voorzien. De dorpelingen beschermen hun nieuwe bossen omdat ze er een gevestigd belang in hebben, en als gevolg daarvan is het overlevingspercentage van de zaailingen een verbazingwekkende 80%. Als de natuurlijke aanwas wordt meegerekend, is het percentage nog hoger.
Er worden alleen inheemse bomen geplant.

De bomen die via Verdn worden toegezegd, worden in Madagaskar, Mozambique of Kenia geplant. In het begin planten we uitsluitend mangrovebomen langs kustecosystemen.

Hoe zit het met de internationale reizen?

De veiligheid van onze medewerkers, deelnemers en bovenal de leden van de gemeenschap van onze bestemmingen is het belangrijkst. We zijn van plan om de situatie binnenkort opnieuw te evalueren, dus in de tussentijd zijn we meer dan verheugd om dit nieuwe partnerschap aan te kondigen.

 

« IF Social Impact Prize 2021 Review door Opticien met baard »