10 Duurzame Tips Voor Dagelijks Gebruik

Posted on by Eelco de Vries

Duurzaam: 
het vermijden van de uitputting van natuurlijke hulpbronnen om een ecologisch evenwicht te handhaven.

Laten we ons concentreren op manieren waarop we milieubewuster kunnen zijn, die niet alleen op de lange termijn ten goede komen aan de planeet, maar ook iets wat je op de lange termijn kunt bijhouden!

Laten we allereerst erkennen dat duurzaamheid niet one-size fits all is. Bepaalde gemakken helpen mensen met een handicap en het is belangrijk dat deze hulpmiddelen nog steeds beschikbaar en toegankelijk zijn voor diegene die ze nodig hebben.

Laten we eens kijken!

1. Stop met het gebruik van plastic rietjes

Als je er geen nodig hebt - Gebruik ze dan niet. Dit is waarom 

Zorg ervoor dat u aangeeft geen rietje te willen bij diegene die serveert. Het is mogelijk dat het rietje ondanks dat u het niet gebruikt toch weggegooid wordt.

Maar als je rietjes echt heel leuk vindt, zijn er leuke alternatieven:

  2. Persoonlijke Verzorging

  Je huid een goede scrub geven is altijd een goed idee, tenzij het bestaat uit microbeads of microplastics. Deze kleine parels zijn verwerkt in gezichtspeeling en tandpasta voor een beter effect. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat dit nadelig is voor onze natuur ? Deze pareltjes zijn veel te klein om te worden afgebroken en wanneer ze de weg vinden naar rivieren en oceanen kunnen ze eruit zien als voedsel voor zeedieren die deze pareltjes niet kunnen afbreken. 

  Bekijk hier een lijst van de alternatieven op het gebied van Persoonlijke Verzorging.

  3. Droog je handen zoals Joe Smith 

  1. Schudden 2. Vouwen - Kijk naar deze video en je begrijpt het.

  4. Celebrate Meatless Mondays

  Voor degenen onder jullie die regelmatig geen vlees eten, Petje af !. Voor degenen die dit nog niet doen, probeer het eens uit al is het maar een dag. Onze veestapel is een grote boosdoener, een betere uitleg vind je hier . Dus het verlagen van de vleesconsumptie op een dag of meerdere dagen, kan uw ecologische afdruk enorm verminderen.

  5. Sniff Test

  Ben je er 100% zeker van dat je moet wassen ? Wellicht kun je het een dagje uitstellen voordat je die ene trui in was gooit. ( zeker als deze trui toch nooit het huis verlaat ). 

  6. Wanner het dan toch moet, Lage temperatuur wassen 

  Verminder het energie verbruik door het op een lagere te wassen. Je kleren zullen je dankbaar zijn, en hang ze buiten om te dogen! 

  7. Inpakken

  Cadeautjes wie houdt er niet niet van ? Maar we zijn het er over eens dat het belangrijkste in de verpakking zit. Dus hier een aantal alternatieven om iets op originele wijze in te pakken

  • Oude Kranten
  • Oude Potten 
  • Mandjes
  • Resten van Stof
  • Oude Kalenders

   

  8. Google Eerst

  Dit klinkt simpel, maar dit is de beste bron die beschikbaar is en tegenwoordig binnen handbereik ! Dus waarom zou je niet een beetje onderzoek voordat je iets koopt of doet. Is merk / product ( x ) slecht voor het milieu ? Druk op Enter en daar is je antwoord!

  9. Koop Bewust

  Veel producten zijn in afzonderlijke verpakkingen verkrijgbaar in de supermarkt, maar ze zijn vaak ook beschikbaar in verpakkingen waar meerdere producten inzitten. En bonspunten als je een eigen tas meeneemt! 

   

  10. Go LED

  Als de lamp doorbrand zorg er dan voor dat je deze vervangt door een LED lamp. Waarom LED's ? Ze gaan langer mee, verbruiken minder stroom, worden gemaakt met minder schadelijke stoffen, etc. Meer over de LED lamp kun je hier vinden.

  « Proof frontier project : Wild connections photography Echosmith: Then and Now »