The Peru Project // Maart 2019

THE PERU PROJECT // MAART 2019
een terugblik.


We planten onze wortels stevig in de overtuiging dat "iedereen vleugels heeft om te vliegen, sommigen hebben gewoon een beetje hulp nodig". Dit principe voedt ons jaarlijkse Do Good-programma; het ondersteunen van mensen en plaatsen die wat meer hulp nodig hebben. Door onze samenwerking met HELP International, Art of Visuals, en onze Proof-klanten zijn we van 7-17 maart, begonnen aan ons 8-de Do Good-project in Peru.

6,9 miljoen Peruanen leven momenteel in armoede, waarvan 44% op het platteland van Peru. Volgens het Peruaanse Nationaal Instituut voor Statistiek (INEI) is het armoedepercentage in 2017 gestegen tot het hoogste aantal in 16 jaar. In 2017 zijn er nog eens 375.000 mensen verarmd geraakt. Op basis van deze getallen bevond 1 op de 5 Peruanen (21,7%) zich onder de armoedegrens. Percentages van extreme armoede - gedefinieerd als mensen met minder dan 183 Soles (56 dollar) per maand - zijn 3% in het hele land en maar liefst 12% op het platteland.

Net als onze bril zijn onze Do Good projecten niet one-size-fits-all, onze inspanningen zijn specifiek gericht op de behoeften van individuen en gemeenschappen in Peru. We hebben ons toegelegd op het creëren van duurzame veranderingen op het gebied van economische ontwikkeling, milieubehoud, onderwijs en visuele gezondheid. In samenwerking met de Peruaanse bevolking zijn de projecten ontworpen om te helpen veranderingen tot stand te brengen en de Peruaanse bevolking in staat te stellen de armoede te blijven bestrijden.
In 10 dagen tijd nam een groep van 28 vrijwilligers meer dan 12 vluchten om samen met de gemeenschappen in Peru duurzame verandering te helpen bewerkstelligen. Dit project van $ 20.000 werd gefinancierd door Proof Eyewear door middel van een percentage van de omzet van onze klanten en in totaal hebben we:

592 Personen onderzocht
327 Monturen verdeeld
370 Fluorideehandelingen uitgevoerd
127 Geïnfecteerde tanden getrokken
599 Personen goede mondhygiëne bijgebracht
588 Tandenborstels en tandpasta geschonken
4 Hygiënelessen gegeven
2 Klaslokalen geschilderd
3 Waterputten gefinancierd
500 Bomen geplant en gedoneerd
4 km weg vrijgemaakt
4 Ovens gebouwd
2728 Liter brandstof gefinancierd
9 Bedden gedoneerd
1 Kas gebouwdOnze Do Good projecten richten zich op hoe we kunnen teruggeven op een manier die een beweging maakt, niet slechts een moment in iemands leven. Ironisch genoeg, met hoeveel we elk jaar donaties geven, hebben we echt het gevoel dat we er meer voor terugkrijgen. Laat de planning voor onze volgende reis beginnen!

 

- The Proof Family -
_______________________________________
Proof Team: Tanner Dame / Brooks Dame / Taylor Dame / Darlene Dame / Nixon Dame / Jennifer Bernhardt / Jesse Goodwin / Isaac Garrett 

HELP International:  Natalie Peterson / Jen Itri / Grey Maxson / Alonso Tello / Pedro Reategui / Sandra Peña

Art of Visuals: Vierra Reid 

Ambassadeurs: Dusty Kleiner / Lindsay Stevens

Vrijwilligers: Rich Brown / Lyndsey Bull / Jake Henstrom / Shanon Born / Tate Born / Tiffany Ahlbach / Bassem Girgis / Eric Ballou / Nicole Ballou / Eva Ballou / Charlie Ballou / Leann Vaterlaus 

Giveaway Winnares: Shaylyn Berntson

En een speciaal woord van dank voor onze partners HELP International and Art of Visuals

« Blue Light Technology / / Waarom het belangrijk is Introducing: The New Meadows »