The Nepal Project

 

 

 

 Bij Proof Eyewear hebben we de volle overtuiging dat "iedereen vleugels heeft om te vliegen, sommigen hebben alleen wat hulp nodig" Dit is de hoeksteen van ons Do Good programma ; Mensen en Plaatsen ondersteunen die een beetje hulp kunnen gebruiken. Door de samenwerking met HELP International en dankzij de klanten van Proof Eyewear, hebben we vrijwilligerswerk gedaan, gereisd en gedoneerd aan diverse projecten over de hele wereld. Voor het zevende jaarlijkse project van 10 - 26 November 2017 was de keuze gevallen op Nepal.

Thuisland van de Mt. Everest, rijke cultuur, adembenemende landschappen en vergezichten, gastvrije mensen en diverse dieren in het wild; Nepal is een schat die ontdekt dient te worden. Helaas behoort de Nepalese bevolking tot een van de armste en minst ontwikkelde landen van de wereld en daardoor heeft men beperkte toegang tot gezondheidszorg en economische kansen. Met als gevolg dat vrouwen en kinderen een groot risico lopen om ten prooi te vallen aan mensen smokkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verwoestende aardbeving van 2015 die tot op de dag van vandaag nog steeds een invloed heeft op het dagelijkse leven in Nepal. HELP International nodigde Proof Eyewear uit om samen met twee organisaties een aantal van deze problemen te bestrijden.

Hartelijk dank aan HELP International en met name Suzanne Whitehead voor de samenwerking.

Dank aan :

HELP Interantional : Suzanne Whitehead, Jen Itri

Raksha Nepal : Menuka Thapa, Kumari, Muna

Tandarst : Eric Ballou

Ambassadeurs : Chelsea Yamase, Sam Potter, Brad Pearson, Dusty Klein

Het Team van Proof Eyewear : Tanner Dame, Brooks Dame, Cristi Dame, Kirsten Atkinson, Jennifer Bernhardt

Vrijwilligers : Lyndsey Bull, Rich Brown, Shanon Clowers, Vierra Ried, Mat James, Cassie Webster, Malin Hall, Jake Henstrom

En de Giveaway Winnares : Emma Laurion 

 

 Meer over de reis vind je hier

 

Anderen Helpen in Kumari

Dit prachtige dorp ligt aan de rand van Kathmandu. Via een stoffige, hobbelige heuvelachtige weg kwamen we aan in The Sukuman Memorial Polyclinic in Kumari.

Daar hebben we 468 mensen geholpen met Tand - en Oogzorg

Foto via : Vierra Reid

We verdeelden meer dan 640 tandenborstels en gaven instructies om correct te poetsen.


Beelden via Cristi Dame

"Jagget onze gastheer was een van de aardigste mensen die ik ooit ontmoet heb, hij vertelde zijn verhaal over opgroeien in het dorp en de matige gezondheidszorg. Toen hij jonger was, was zijn vader die boer is, gevallen van een terras en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Niemand wist waar hij was en toen ze hem uiteindelijk gevonden hadden, was er echt niets dat ze voor hem konden doen. Jagget besloot dat het zijn levensdoel zou worden om gezondheidszorg aan te bieden voor de mensen in deze afgelegen gebieden om zo dit soort treurige gebeurtenissen te voorkomen. Het heeft zijn hele leven geduurd ( Tot Nu ) maar hij is erin geslaagd en heeft een mooie en succesvolle gezondheidskliniek ontwikkeld voor het dorp Kumarie"" - een passage van de Getaway winnares Emma Laurion. Lees meer op haar blog via deze Link

 

Genieten van de schoonheid van Nepal

Monkey Temple

Pokhara

De dag die we in Pokhara doorbrachten, zorgde ervoor dat we mooie herinneringen opdeden van de geneugten van Nepal. We hadden diverse keuzes om de dag door te brengen, maar de keus was gevallen op het paragliden. Van een klif afspringen met een lokale gids en zweven boven de stad Pokhara zorgde voor een onvergetelijk uitzicht op de himalaya en de stad.

 

 

 

 Beelden via Dusty Klein

 

 

 

 Links : Chelsea Yamase / Rechts : Brad Pearson

 

Sharing A Day of Thanks

 Film via Sam Potter

 

 Liefde van de lokale bevolking

 

 

 

Beelden Via Dusty Klein

"Iedereen van de vrew van Proof Eyewear weet dat ik het niet kan laten om af en toe eens goed te giechelen, dus vertelde ze me dat het mijn taak was veranderd in het vermaken van de lokale kinderen. Ik verzamelde elk kind wat ik kon vinden en leerde hen Eend, Eend Gans. Hierna kreeg ik een "Make Over" van de kinderen compleet met Oorbellen, Nagellak en alle Make Up die voor handen was.

Op de terugweg naar het kamp werd ik bij de hand gegrepen door een van de meisjes die me haar huis wilde laten zien. Ik dook de kleine hut in en er was precies genoeg ruimte voor twee kleine bedden voor een moeder en haar drie kleine kinderen. Ze vertelde me hoe haar vader enkele jaren daarvoor was overleden aan een hartaanval, maar dat ze in orde was en dat we ons geen zorgen moesten maken om haar. Ik pakte haar vast en we deelden een innige omhelzing die de culturele grenzen doet vervagen.

Toen we later die dag terug gingen naar onze bus om te vertrekken, brak mijn hart omdat ik besefte dat onze paden elkaar waarschijnlijk nooit meer zouden kruisen. Het zal me altijd blijven verbazen hoe snel je mensen binnen kunt laten en ik ben ervan overtuigd dat we gemaakt zijn voor dit soort momenten." Aldus Proof Eyewear vrijwilliger en filmograaf, Vierra Ried

 

Gondel Rit Naar de Hemel

 

Beelden via Brad Pearson

Niets van deze publicatie mag gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de eigenaren van het beeldmateriaal.

« Introducing: The 45th Parallel Proof Frontier Project: Alina Garner »