Linda foundation

Proof Eyewear Nederland & LINDA.foundation slaan de handen ineen om samen iets te doen voor diegene die een steuntje in de rug kunnen gebruiken

 

 

In deze surrealistische tijd waarin iedereen voornamelijk bezig is met het Covid19 Virus wat hard om zich heen grijpt is het moeilijk voor te stellen dat er een  grote groep is die bezig is met de vraag hoe krijg ik eten op tafel ? Hoe kan ik mijn kinderen nieuwe kleding geven ? De LINDA.foundation helpt deze groep met een steuntje in de rug. Omdat wij als Proof Eyewear op dit moment niet de mogelijkheid hebben door het virus om een Do Good Project te starten zijn wij samen met de Linda Foundation overeen gekomen om een bijdrage te leveren aan de LINDA.foundation.

 

De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, uitgeverij van het tijdschrift LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

 

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Steeds meer gezinnen moeten beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen voor eten nauwelijks aan en het aantal hulpaanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe.Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden iets nieuws aanhebben, worden de kinderen soms op school gepest. Wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen van het geld dat ze daarmee verdienen eten of extraatjes voor hun ouders.Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze dat er ook in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.Met jouw hulp konden wij sinds de start in 2013 al ruim 20.000 gezinnen met kinderen enkele momenten van onbezorgdheid te geven tijdens de feestdagen. Dit deden we door middel van een pakket cadeaubonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A.De teller is weer gaan lopen. In 2020 hopen we 4.750 gezinnen onvergetelijke feestdagen te bezorgen met lekker eten, een cadeautje in de schoen en een feestelijke outfit.Deze gezinnen kiest de LINDA.foundation niet zelf. Wij maken gebruik van de contacten van onder meer gemeentes, wijkteams, schuldhulpverleners, bewindvoerders, lokale vestigingen van Stichting Leergeld en de Voedselbank.Goed om te weten: alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten dan wij betalen: zo krijgen we dit jaar voor 35 euro een cadeaukaart ter waarde van 50 euro.De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden en worden betaald door Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines. Zo hebben donateurs de garantie dat hun gift in zijn geheel gebruikt wordt voor de gezinnen die het moeilijk hebbenDe stichting wordt bestuurd door Jocelyn Nassenstein-Brouwer, voormalig managing director van Mood for Magazines. De Raad van Toezicht bestaat uit Linda de Mol, Mariëlle Arts en Frank Butselaar.
( Bron : LINDAfoundation )

 

Bij Proof Eyewear hebben we de opvatting : "Iedereen heeft vleugels om te vliegen, sommige hebben alleen wat hulp nodig" en in het kader van onze Do Good projecten sluit de insteek van de LINDA.foundation hier perfect op aan. Het helpen van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

 

Vanaf 01-11-2020 tot en met 31-01-2021 stellen wij van elk verkocht montuur een bedrag beschikbaar aan de LINDA.foundation om zo ook een bijdrage te leveren aan diegene die het nodig hebben, en jullie ontvangen ook nog eens een lekkere korting op het te betalen bedrag van je nieuwe montuur. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan de LINDA.foundation ? neem dan snel een kijkje op  LINDA.foundation

 

« Cork Folding Case Review wat gebeurt er nu bij Proof »