Ervaar Amsterdam met een bril van Proof Eyewear

Posted on by Eelco de Vries

Ervaar Amsterdam met een bril van Proof Eyewear en Cherylle van Online native.

Amsterdam de Hoofdstad van Nederland, een pareltje met een diversiteit aan mensen, en plekken. Cherylle van Online native neemt je mee naar een aantal van haar favoriete plekken en verteld haar ervaringen met onze brillen in haar blog.

 

 Wat krijg je als je een setje brillen in je handen hebt met de claim dat ze urban proof zijn? Een test! Ik onderwierp Proof Eyewear voor 24 uur aan een test: hoe ‘online native proof’ is Proof? Zullen de brillen het volhouden?

 

Oké, ik heb wat op te biechten. Er is een weekend waar ik het voor elkaar heb gebokst om 3 brillen kwijt te raken. De gracht, een café en nog wat water waren de boosdoeners. Drie brillen armer in slechts 24 uur, dat doet pijn. Toen Proof Eyewear Nederland mij benaderde met de vraag of ik wat zou willen schrijven over hun brillen, was ik dan ook direct enthousiast. Met zo’n naam is er natuurlijk maar één ding: dit testen!

 

De test

Ik zou willen zeggen dat dit voorval met de drie brillen in een heel ver, grijs verleden is gebeurd, maar helaas stamt dit weekend gewoon uit deze zomer. Hoe ik dat voor elkaar kreeg wat niet eens zo heel moeilijk. Mijn onhandigheid heeft op sommige dagen de bovenhand en dat in combinatie met veel vermoeidheid en te veel afspraken, zorgden dat ik de brillen snel kwijt was.

Voor een zo’n goed mogelijke test, heb ik dit weekend nagebootst. Jawel, inclusief een vrijdagmiddagborrel, een bootje en natuurlijk een museumbezoek.

 

Dag 1: Vrijdag

YES! Weekend! Voor het weekend wissel ik mijn bril direct in voor mijn eerste testobject. De test kan beginnen! De vrijdagmiddagborrel van mijn werk wordt steevast gehouden bij Hanneke’s Boom en daar ben ik dan ook braafjes om 16:35 uur. Een omgeving met veel wijn, veel gezelligheid en vooral veel water. Waar ik de bril vorige keer kwijtraakte? Geen idee. De bril is afgegaan, ik heb in mijn ogen gewreven en zodra ik opkeek, was het montuur verdwenen.
Dezelfde test probeerde ik ook met mijn nieuwe Proof Eyewear bril. Zonder blikken of blozen legde ik de bril naast mij neer, net uit mijnt blikveld. Na ongeveer 25 minuten werd ik op mijn schouder getikt. “Sorry, is deze bril van jou?” een lange jongen hield het montuur vast en duwde hem nog niet niet terug op mijn neus. Na een onverstaanbaar gestamel nam ik de bril vlug terug en zette hem op. Hij bleef staan, glimlachte en zei: ‘Vet montuurtje is het eigenlijk.’ Na een korte probeersessie en goedkeuring van zijn vrienden, besloot hij op de website van Proof Eyewear Nederland hetzelfde montuur te bestellen.

Na de borrel fietste ik snel naar het dakterras van een vriend van mij toe. Hij woont 4 straten verderop en op vrijdagavond maken wij met de hele vriendengroep vaak muziek, steken de BBQ aan of gaan gewoon eindeloos praten terwijl we van het uitzicht genieten. En wat een uitzicht is het! Aan het eind van de avond legde ik de bril netjes op mijn nachtkastje. Hij is nog in mijn bezit!

Conclusie: deze brillen zijn geweldig social material en daardoor niet kwijt te raken.

 

 

Dag 2: Zaterdag

Tijd voor dé zaterdag. Om goed te starten, besluit ik een redelijk vroeg te ontbijten bij een van mijn favoriete bruch-plekken: The Breakfast Club in Amsterdam Oost. Hier werk ik wat mail en administratie weg terwijl ik (wederom) een compliment krijg over mijn montuur. Hier kan ik wel aan wennen!

 

Met het ontbijt achter de kiezen, ga ik met een vriend naar het Scheepsvaart Museum. Even lekker in een van de mooiste gebouwen van Nederland ronddwalen terwijl ik alles letterlijk vanachter een andere bril bekijk. Heerlijk! We besluiten zelfs het model van het schip op te gaan en ook al kijk ik veelvuldig over de randen, de bril blijft op zijn plek. Tijd om het te onderwerpen aan een heftigere test!

Na een paar uurtjes in het museum pak ik de metro naar wat vrienden om daar het water op te gaan. Hier is mijn 2e bril kwijtgeraakt in de eerste heftige 24 uur met 3 brillen… En ja hoor. Het lukt me! De bril valt uiteindelijk in het water en wat gebeurd er…? Hij blijft drijven. Ik vis hem snel uit het vieze bruine water en droog hem af. Deze bril is behoorlijk taai…

 

Een beetje rozig van het varen, besluit ik met de pont naar Amsterdam Noord te gaan. Hier kan je ongelooflijk lekker eten en wanneer ik helemaal volgegeten terug naar mijn mooie Jordaan ga, ben ik ook no wel toe aan een ‘uitbuikwandeling’. Wat dat is? Een wandeling door de buurt tot je eten een beetje gezakt is. Samen met een vriendin lopen we naar het beruchte plekje waar ik erachter kwam dat ik in het eerdergenoemde restaurant mijn bril was vergeten. En ja hoor. Tot op dit moment ben ik éindelijk een bril kwijt. Wanneer ik thuiskom, met ongeveer 23:30 uur op te teller… Word ik gebeld: ‘Hallo mevrouw Van Kuijk, we hebben uw bril gevonden.’. Een compliment over het montuur en een afspraak om het op te halen later, gaat mijn timer af.

 

 

24 uur verder en ik heb alle 3 de brillen nog in mijn bezit. Zuchten kijk ik naar de twee monturen voor me, terwijl ik mij mentaal klaar maak om terug te fietsen naar Amsterdam Noord. En dan bedenk ik me dat ik eigenlijk best wel blij ben dat het mislukt is. De monturen zijn veel te leuk om kwijt te raken!

 

 

( Alle fotos gemaakt door @onlinenativenl )

« Introducing: The New Meadows Introducing: The Atlas »